Streekcentrum het Liesvelt

highlights_avh_streekcentrum // highlights_avh_streekcentrum.jpg (189 K)Eind jaren '60 van de vorige eeuw werd in Groot-Ammers een project gestart om de ooievaar voor Nederland te behouden.

Dit fokstation van Vogelbescherming Nederland werd eind jaren ’90 overbodig en het ‘ooievaarsdorp’ kreeg een nieuwe functie: Streekcentrum Het Liesvelt, het groene middelpunt van Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, waar genieten van de prachtige natuur en rijke historie van het gebied centraal staat.

Op het 5 hectare grote terrein is van alles te zien en te beleven. Er is een tentoonstelling over alle aspecten die de streek zo bijzonder en bezienswaardig maken, een bijenstal met bijenkasten en een observatiekast, grienden, een boerenspeeltuin, een kijkhut over de vogelplas, een hooiberg met een beeldentuin erbij, een knuppelpad door het rietmoeras, de vangarm van een eendenkooi, een tentoonstelling over het leven van de ooievaar en korenmolen De Jonge Sophia die volledig gerestaureerd te bewonderen is. Ook zijn er verschillende dieren te zien, te aaien en soms zelfs te koop.

Meer informatie: www.streekcentrum.nl

  • print
Content VVV Idee