Royal Leerdam Crystal< Terug

Groep

Attracties, Winkels

Type

Bedrijf te bezoeken, Cadeau, Galerie, Huis- en Tuin, Kunst/Antiek

Omschrijving

Ontdek de historie van het wereldberoemde Leerdamse kristal. Wandel door de historische Kristalfabriek waar je het oude ambacht van dichtbij beleeft tijdens dit magische schouwspel voor het vuur van de ovens!
In de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal vervaardigt een team van meesterglasblazers, die het vak van generatie op generatie hebben geleerd, nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen, zoals karaffen en vazen. Stuk voor stuk handgemaakt en met de mond geblazen. Alles volgens oude tradities, maar geheel naar hedendaags ontwerp. Een speciale combinatie van grondstoffen vormt ons heldere Cristal Supérieur, Europa’s zuiverste kristalsoort. De kristallen objecten zijn te bewonderen in De Kristalwinkel aan de Lingedijk 8.

Rondleiding

Bij Royal Leerdam Crystal krijgt u een rondleiding door de eeuwenoude en traditioneel Hollandse kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal. Na ontvangst in de KristalWinkel vertelt onze ervaren gids u uitgebreid over de geschiedenis en de productie van het “cristal supérieur” waarna u ervaren glasmakers, slijpers en graveurs aan het werk ziet in de kristalfabriek. Na de rondleiding sluiten we af in De Kristalwinkel met een kopje koffie of thee en kunt u onze objecten bewonderen. De rondleidingen worden gegeven van dinsdag tot en met vrijdag om 13.00u. Wilt u alleen De Kristalwinkel bezoeken? Dan vindt u onderstaand onze openingstijden.

Openingsdata en tijden

dinsdag
09:00 - 17:30
woensdag
09:00 - 17:30
donderdag
09:00 - 17:30
vrijdag
09:00 - 17:30
zaterdag
10:00 - 17:30

Kristalwinkel is geopend van di t/m za van 09.00 tot 17.30 uur. Na telefonische aanmelding kunt u met 1 of meer personen deelnemen aan een rondleiding van dinsdag t/m vrijdag om 13.00 uur. Voor groepen vanaf 10 personen kan een aparte afspraak gemaakt worden. De rondleidingen zijn toegankelijk vanaf 16 jaar.

Prijzen

volwassenen
€ 10.00

Overige informatie

Faciliteiten (Algemeen)
Garderobe
Bewaakte garderobe
Huisdieren
Huisdieren
Huisdieren niet toegestaan
Lidmaatschappen
Lid VVV
Ja
Vervoer
Eigen parkeerterrein
Ja
Voorzieningen gehandicapten
rolstoeltoegankelijk toilet
Ja
Toelichting toegankelijkheid
Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.
Winkel
Type winkel
glas/porcelein
Zien, Doen & Beleven
Type bedrijf
glas/glaskunst
Rondleidingen
Ja
Demonstraties
Ja
Productverkoop/museumshop
Ja
Fotograferen toegestaan
Fotograferen met flits toegestaan
  • print

Locatie op kaart

Contactgegevens

Royal Leerdam Crystal
Lingedijk 8
4142 LD LEERDAM
Tel 0345 636 545
Fax 0345 342 100

E-mail:
info@royalleerdamcrystal.nl


Website
Bezoek site
Content VVV Idee