Zederikdagen 2018: Oldtimerdag< Terug

Groep

Evenementen

Type

Cultureel festival, Varia

Omschrijving

De Oldtimerdag Vianen is een jaarlijks terugkerend evenement, dat altijd plaats vindt op de derde zaterdag in juni met ruim 350 unieke en zeer zeldzame voertuigen. Deze in het land zeer bekend geworden Oldtimerdag wordt gehouden in het fraaie historische centrum van ons kleine stadje aan de Lek i.k.v. de Zederikdagen.
Bij het zien van zoveel oude voertuigen geeft dit het beeld alsof de tijd heeft stilgestaan. Het kleine en intieme stadshart is een unieke locatie waar de voertuigen een “acte de presence” zullen geven, alvorens men vertrekt voor een toertocht door de regio. Deze dag is in 28 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste Oldtimer evenementen in ons land. De grote diversiteit als ook het zeer hoge niveau van de oldtimers, maakt de dag uniek.

Er komen jaarlijks unieke voertuigen die zelden op de weg te zien zijn, zoals: Rolls Royces en Bugatti´s uit de jaren dertig, alsmede een De La Haye uit 1929 en een zeldzame Bentley Cabrio uit 1937. Ook uit Engeland een aantal deelnemers met een race-uitvoering van het Amerikaanse merk American La France uit 1917. Ook uit Engeland komen een aantal deelnemers als ook uit België met heel bijzondere automobielen. Historisch Vianen heeft veel te bieden en in het bijzonder tijdens de jaarlijkse Oldtimerdag, een aantal op de Voorstraat opgestelde voertuigen om te bezichtigen, ijs- en poffertjeskramen, gezellige terrasjes met sfeervolle muziek.

Openingsdata en tijden

zaterdag 9 jun 2018
09:00

Prijzen

gratis

  • print

Locatie op kaart

Contactgegevens

Centrum
Voorstraat e.o.
4132 AM VIANEN UT

Website
Bezoek site
Bezoek site
Content VVV Idee