Gevonden 41
      
Toon (11 - 20 van 41)
  
1

Groot-Ammers

Groot-Ammers maakt met ingang van 2013 deel uit van de nieuwe gemeente Molenwaard. De naam Groot-Ammers is afgeleid van Ammers dat water betekent.

Lees meer

2

Hagestein

Het dorpje Hagestein is vooral bekend om het machtige stuwcomplex in de Lek. Met twee grote hefbogen in de stuw kan de waterafvoer op de rivier geregeld worden.

Lees meer

3

Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam ligt aan de Beneden Merwede. De gemeente is in 1957 ontstaan uit drie dorpen: Giessendam en de dijkdorpen Boven- en Neder-Hardinxveld.

Lees meer

4

Hei- en Boeicop

Hei- en Boeicop ligt in de Vijfheerenlanden, halverwege tussen Vianen en Leerdam. Het dorp hoort bij de gemeente Zederik.

Lees meer

5

Hoogblokland

Hoogblokland ligt gedeeltelijk langs de Bazeldijk, een weg die werd aangelegd door Keizer Napoleon. Het andere deel van het dorp ligt op en aan de zanddonken, die hier veel te vinden zijn.

Lees meer

6

Hoornaar

Hoornaar, dat met de dorpen Arkel, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoornaar, Noordeloos en Schelluinen de gemeente Giessenlanden vormt, is tegenwoordig vooral bekend door de jaarlijkse Fokveedag (1e zaterdag in oktober).

Lees meer

7

Kedichem

Kedichem maakt evenals Schoonrewoerd en de buurtschap Oosterwijk deel uit van de gemeente Leerdam. Het aan de Linge gelegen dorp heeft in het verleden veel last gehad van dijkdoorbraken.

Lees meer

8

Kinderdijk

Kinderdijk trekt toeristen uit de gehele wereld met zijn 19 molens van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.De molens zijn landschappelijk mooi gelegen en de draaiende molenwieken bieden voor de vele bezoekers een indrukwekkend schouwspel.

Lees meer

9

Langerak

De naam van het dorp Langerak is afkomstig van de term ‘rak’. Dit is een langgerekte bank of ondiepte in de rivier, een recht stuk. Bij Langerak is dat stuk erg lang.

Lees meer

10

Leerbroek

Leerbroek ligt iets ten noordwesten van Leerdam in de Vijfheerenlanden en behoort tot de gemeente Zederik. Het dorp dankt zijn naam aan een oude waterloop: de Leede.

Lees meer

Gevonden 41
      
Toon (11 - 20 van 41)
  

VVV Idee

Varen in de polder

Anders genieten vanaf het water met 225 km leuke en gevarieerde vaarroutes in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Lees meer

Tourist Day Ticket

Met het Tourist Day Ticket reis je gedurende een hele dag onbeperkt met bus, tram, metro en waterbus voor een vast bedrag door heel Zuid-Holland.

Lees meer

Content VVV Idee