Bernstein Celebration (ballet)< Terug

Groep

Omschrijving

Om de honderdste geboortedag van de componist te vieren, heeft The Royal Ballet zijn drie choreografen samengebracht om de dynamische en dansbare muziek van Bernstein in de schijnwerpers te zetten. Op het programma staan wereldpremičres van huischoreograaf Wayne McGregor en associate artistiek leider Christopher Wheeldon. Voor beiden is het de eerste keer dat ze een ballet op muziek van Bernstein maken.
Centraal op het programma staat de eerste herneming van The Age of Anxiety, in 2014 door artist in residence Liam Scarlett gemaakt op Bernsteins diepgravende Tweede symfonie. Zowel de symfonie als het ballet zijn geďnspireerd op W.H. Audens meesterlijke vernieuwende gedicht, geschreven in reactie op het gevoel van ontgoocheling en onzekerheid die heerste aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Openingsdata en tijden

dinsdag 27 mrt 2018