Producten uit de streek

Proef de producten van het Zuid-Hollandse land en leer de smaken uit de streek kennen.

In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden staan tal van streekbewoners (op hun bedrijf) voor u klaar om u kennis te laten maken met de omgeving. Dit kan bij boerenbedrijven, maar ook een bezoek aan wijngaarden, palingrokerij en ijsboerderijen is de moeite waard.

Schaapskooi OttolandStreekproducten
Boerderijen, fruit- en groentekwekers verkopen vaak hun producten aan huis. Soms hebben zij een breder assortiment in hun winkel, met producten van boeren en telers uit de regio. Kazen, jam, honing van lokale imkers, vruchtensappen en groente vindt u bij Boerenlandwinkel en koffieboerderij Riekjeshoeve in Brandwijk. In de streekwinkel van Schaapskooi Ottoland is meer dan genoeg schapenkaas, schapenvlees, honing en vruchtensappen verkrijgbaar.

Stop voor een boerenijsje bij IJsboerderij Middelbroeck in Meerkerk, IJsboerderij den Boer in Giessenburg of ’t Koeiestalletje in Wijngaarden. Voor ambachtelijk gerookte paling ben je bij winkels aan de Ammerskade in Groot-Ammers aan het goede adres. Zelfkazende boeren in de waarden laten je graag hun (kruiden) kazen proeven. Ga eens kijken en proeven bij Biokaas Kinderdijk in Alblasserdam of bij biologische-dynamische kaasmakerij Noorderlicht in Noordeloos.

Hoogstamfruit
Particulieren en natuurorganisaties beheren oude hoogstamboomgaarden, waar na de zomer bijzondere en bijna verdwenen appel-, peren- en pruimenrassen geplukt worden. Boerderij De Groene Geer in Nieuwland, waar je voor allerlei biologische producten terecht kunt, maakt sap van het fruit uit een boomgaard van het Zuid-Hollands Landschap. Landwinkel Pek in Langerak verkoopt appels, peren en kersen uit de eigen boomgaard.

Wijngaarden
Bezoek eens een wijngaard in deze streek en laat u verrassen door de authentieke smaak van de wijnen. Château du Tets bestaat al 25 jaar en is een pionier in Goudriaan en wijngaard Domein Oosteind in Goudriaan heeft bronzen medailles gewonnen bij de Nederlandse wijnkeuring. 

Adressen verkoop streekprodukten >  

 

  • print