Horeca uit de regio in de schijnwerpers

woensdag 31 okt 2018

De afgelopen maand vielen diverse horecagelegenheden uit de regio in de prijzen!

De beste koffie
In de Misset Koffie Top 100 behaalde Visser’s Poffersalon uit Dordrecht een mooie 68e plek. Niet in de minste plaats vanwege Noortje, zo vermeld het juryrapport: “Er is hier veel kennis over koffie, en barista-in-wording Noortje heeft een ontwapenende gastvrijheid van hoge kwaliteit.” Het is tekenend voor de koers die eigenaar Dennis van Buuren heeft ingezet. “Visser’s stond vroeger nou niet bepaald hoog aangeschreven als het om de koffie ging”, grapt hij. Herinnerend aan dat verleden hangt de oude koffiemachine aan de muur. “Met de veranderingen die we hebben doorgevoerd, hebben we in anderhalf jaar tijd de beste koffie die je in een Dordts café kunt drinken.” Want naast een mooie notering in de top 100, won Visser’s Poffertjes ook nog eens de eerste prijs in de categorie ‘Beste koffie in een café’.

Iens Insider
Iens Insider heeft een lijst opgesteld met de beste 250 Nederlandse restaurants. Deze beoordelingen komen onder andere van klanten die via Iens een restaurant zoeken, bezoeken en een cijfer geven. DeliCees in Dordrecht heeft een plekje op deze lijst bemachtigd en kreeg het gemiddelde cijfer van een 9,2. Daarmee komt DeliCees op plek 166 terecht. Bij DeliCees kun je kiezen: je laat je verrassen of je kiest gerechten van het menu.

Vegan Award
Daantje food & drinks uit Dordrecht heeft tijdens de Vegan Awards de prijs gewonnen voor beste vegan cateraar. Danielle Vol streed tegen vijf andere cateraars in deze categorie, maar won met 26.71% van de stemmen. Tijdens het jaarlijkse VegFestNL in de Jaarbeurs in Utrecht werden de Vegan Awards uitgereikt. Daantje werd vorig jaar ook al genomineerd voor een prijs in de categorie van Beste vegan eetgelegenheid. Maar toen viel ze niet in de prijzen. Nu is ze wel als winnaar uit de strijd gekomen en is ze gekozen als beste cateraar van veganistisch eten.

Lekker500
Restaurants Giesser Wildeman in Noordeloos en de Limonadefabriek in Streefkerk staan opnieuw in de top-100 van het culinaire blad Lekker. Giesser Wildeman is een plaats gezakt en staat dit jaar op nummer 69 van de ranglijst. ,, Middenin de Alblasserwaard leveren patron-cuisinier en SVH Meesterkok René Tichelaar en patron-sommelier en SVH Meestergastheer Danny Dwarswaard al decennialang topkwaliteit’’, schrijft de recensent over het restaurant. De Limonadefabriek staat net als vorig jaar op nummer 91. ,,Wat is het toch een indrukwekkende zaak’’, aldus de omschrijving in de Lekker500.
In Dordrecht is Restaurant Post een nieuwkomer in de Lekker500. Maar ook vegetarisch restaurant Herberg De Kop van 't Land wordt genoemd en Restaurant Blanc heeft een lekker plekje in de lijst. Verder staat Delicees naast Iens Insider ook in deze lijst en heeft Visrestaurant De Stroper een mooie plek bemachtigd in de Lekker500.
De restaurants De Wachter en Le Barrage in Alblasserdam hebben een mooie plek gekregen bij Lekker.

Ga dus lekker een vorkje prikken bij deze restaurants in de regio of kijk voor informatie over alle horeca in de regio op www.vvvzhz.nl

  • print

VVV Idee

Varen in de polder

Anders genieten vanaf het water met 225 km leuke en gevarieerde vaarroutes in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Lees meer

Producten uit de streek

Proef de producten van het Zuid-Hollandse land en leer de smaken van uit de streek kennen.

Lees meer

Content VVV Idee