Baggermuseum Sliedrecht weer open

donderdag 28 mei 2020

Het Nationaal Baggermuseum en de Bagger Praktijk Tuin  in Sliedrecht zijn weer open voor het publiek. 

De BaggerPraktijkTuin is elke zaterdagmiddag open van 13:00 tot 16:00. De tuin is grondig schoongemaakt en alle baggeropstellingen zijn in bedrijf. Het manoeuvreren met de PushyCats in het schone waterbassin is mogelijk.

In het Koetshuis heeft het schaalmodel van de snijkopzuiger 'Mark 2' een opknapbeurt ondergaan. De Sliedrechtse onderneming Van Vliet heeft als sponsor schoon rivierzand aangevoerd. Baggerdemonstraties kunnen weer uitgevoerd worden.
De Jong Pijpleidingen Sliedrecht, sponsor van het Baggermuseum, heeft materialen geleverd om voldoende afstand te kunnen houden tussen de bezoekers en balie voor informatie en kaartverkoop.

Maatregelen
Maximaal mogen dertig personen toegelaten worden in Nederlandse musea. Er zijn maatregelen getroffen zoals looprichtingen en de onderlinge afstand. 

Reserveren
Conform de voorschriften van de overheid dienen bezoekers vooraf een toegangskaart te bestellen. Dat kan heel eenvoudig door te bellen naar 0184 414166, woensdag tot en met zaterdag tussen 13:30 en 17:00 uur, gelijk aan de openingstijden van het Baggermuseum.
Dezelfde regeling is van toepassing voor de BaggerPraktijkTuin. Reserveren per e-mail kan ook: reserveringen@baggermuseum.nl

Het Baggermuseum is ook digitaal te bezoeken: www.baggermuseum.nl en ontdek een aantal korte filmpjes met verhalen van baggeraars.

  • print