Gevonden 35
      
Toon (11 - 20 van 35)
  
1

Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam ligt aan de Beneden Merwede. De gemeente is in 1957 ontstaan uit drie dorpen: Giessendam en de dijkdorpen Boven- en Neder-Hardinxveld.

Lees meer

2

Hei- en Boeicop

Hei- en Boeicop ligt in de Vijfheerenlanden, halverwege tussen Vianen en Leerdam. Het dorp hoort bij de gemeente Zederik.

Lees meer

3

Hoogblokland

Hoogblokland ligt gedeeltelijk langs de Bazeldijk, een weg die werd aangelegd door Keizer Napoleon. Het andere deel van het dorp ligt op en aan de zanddonken, die hier veel te vinden zijn.

Lees meer

4

Hoornaar

Hoornaar, dat met de dorpen Arkel, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoornaar, Noordeloos en Schelluinen de gemeente Giessenlanden vormt, is tegenwoordig vooral bekend door de jaarlijkse Fokveedag (1e zaterdag in oktober).

Lees meer

5

Kinderdijk

Kinderdijk trekt toeristen uit de gehele wereld met zijn 19 molens van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.De molens zijn landschappelijk mooi gelegen en de draaiende molenwieken bieden voor de vele bezoekers een indrukwekkend schouwspel.

Lees meer

6

Langerak

De naam van het dorp Langerak is afkomstig van de term ‘rak’. Dit is een langgerekte bank of ondiepte in de rivier, een recht stuk. Bij Langerak is dat stuk erg lang.

Lees meer

7

Leerbroek

Leerbroek ligt iets ten noordwesten van Leerdam in de Vijfheerenlanden en behoort tot de gemeente Zederik. Het dorp dankt zijn naam aan een oude waterloop: de Leede.

Lees meer

8

Lexmond

Lexmond ligt aan de Lek in de Vijfheerenlanden, tussen Vianen en Ameide. Samen met Meerkerk, Ameide, Tienhoven, Leerbroek, Hei- en Boeicop en Nieuwland behoort Lexmond tot de gemeente Zederik.

Lees meer

9

Meerkerk

Meerkerk ligt op de grens van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en is ontstaan aan het veenstroompje Zederik. Dit werd verbreed en verdiept tot Zederikkanaal.

Lees meer

10

Molenaarsgraaf

De naam van het dorp Molenaarsgraaf is omstreeks de tweede helft van de 13e eeuw ontstaan toen de toenmalige ambachtsheer van Molenaarsgraaf, Willem de Molenaar, opdracht gaf tot het graven van een vaart.

Lees meer

Gevonden 35
      
Toon (11 - 20 van 35)
  

VVV Idee

Blader door VVV brochures

Bekijk alle VVV brochures online, blader op je gemak door de mooie uitgaves van Dordrecht, Hoeksche Waard en Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Lees meer

Polderleven

Kleurrijke brochure met allerlei tips en informatie over de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Lees meer

Content VVV Idee